Professionele rookkast of rookoven kopen
Wie is er niet gek op die heerlijke smaak van gerookt eten? Met een professionele rookkast kunt u zelf die karakteristieke rooksmaak toevoegen aan uw gerechten! Bent u op zoek naar een rookkast of rookoven voor uw horecaonderneming of restaurantkeuken? Bij Horecawebstore bieden wij verschillende rookkasten en rookovens, afhankelijk van uw wensen. Wij hebben zowel gewone als elektrische rookkasten. Een rookkast of rookoven van Horeca Webstore voldoet altijd aan de hoogste kwaliteitsstandaarden.
-
PolyScience Smoking Gun rookapparaat
€ 122,00
Horeca rookkast voor een uitmuntende smaakbeleving
Als sinds oudsher wordt rook gebruikt om eten te garen. Vroeger werd deze bereidingswijze voornamelijk toegepast om eten langer te kunnen conserveren. Tegenwoordig wordt het vooral gedaan vanwege de bijzondere smaak die het aan eten geeft. U kunt dit nu ook heel makkelijk voor elkaar krijgen met een rookkast. Het gebruik van een rookkast is heel eenvoudig! In een paar simpele stappen krijgt u heerlijk mals, sappig eten met die bijzondere smaak waar iedereen zo gek op is!
Hoe gebruikt u een rookkast?
Naast een rookkast heeft u alleen wat rookmot nodig om een constante rook in de rookkast te kunnen creëren. De houtsoort bepaalt de geur van de rook, en daarmee de smaak van uw eten. Verdeel wat rookmot over de metalen bakplaat en plaats de lekbak erbovenop. Het rooster plaatst u in de lekbak, hierop komen de ingrediënten te liggen. Plaats de ingrediënten op het rooster en schuif het deksel dicht. De rook doet vervolgens zijn werk! Zijn de ingrediënten te groot voor de rookkast? Dek deze dan af met aluminiumfolie. Hierdoor kan de rook zijn werk blijven doen, en blijft het eten lekker mals. U kunt zowel koud als warm roken met onze rookkasten.
Hoe gebruikt u een rookoven?
Een professionele rookoven werkt volgens hetzelfde principe als een rookkast. Een rookoven is echter een slag groter dan een rookkast. De voorbereiding verschilt daardoor iets van de voorbereiding van een rookkast. Voordat u begint met roken, verwarmt u de oven voor. De temperatuur kunt u instellen via de thermostaat. Laat de oven eerst heet worden, alvorens u begint met roken. Leg de rookmot of houtsnippers in de metalen bak onderin de oven. U kunt ook een roestvrijstalen pan hiervoor gebruiken, die u vult met rookmot. Leg vervolgens de ingrediënten op de roosters en schuif deze in de oven, of hang de ingrediënten aan de daarvoor bestemde haken bovenin de oven. U kunt nu beginnen met het bereiden van uw vlees, vis of groenten. Door de ventilatieopening aan de achterzijde van de rookoven komt er voldoende zuurstof binnen tijdens het roken. Houd de temperatuur in de gaten (zorg dat deze niet te warm wordt) en laat vervolgens de oven zijn werk doen. Het resultaat: professioneel gegaard eten, met een verrukkelijke gerookte smaak!
Snel uit voorraad leverbaar
Onze rookkasten en rookovens zijn direct uit voorraad leverbaar. Bestel online in onze webshop, dan bent u altijd verzekerd van de beste prijs, uitstekende kwaliteit en een snelle levering.